top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Aangepaste trainingen i.v.m. COVID-19 (Deel 2)

Weekmail 13 | 23 t/m 29 maart 2020


Per vandaag zijn we i.v.m. toegenomen risico's op besmetting gestopt met onze groepstrainingen in de buitenlucht. Dat betekent echter niet dat we jullie verder met rust zullen laten... integendeel, we houden jullie hopelijk ook sinds vorige week al lekker in beweging met de kracht-core-mobiliteitsoefeningen in onze LSCH FitVid's. Vanaf morgen komt de 7e en voorlopig laatste serie online te staan!


De volgende stap die we hebben genomen is dat we het looptrainingsschema voor de komende weken hebben aangepast, zodat iedereen individueel aan de slag zo goed mogelijk zonder begeleiding van een trainer. En natuurlijk zolang we nog naar buiten mogen. Het schema loopt voorlopig door tot aan de meivakantie. Tegen die tijd zien we wel of verlenging noodzakelijk is.De bestaande weekindeling is losgelaten, er staat niet boven “maandag” of “zaterdag” etc, immers is het nu even ieder voor zich met zijn/haar eigen agenda. Vrijwel alle trainingen zijn uitgedrukt in meters of minuten plus aantal herhalingen, pauze-minuten en suggesties voor tempo’s. We bieden per week 4 trainingsvarianten aan: een korte interval, een lange interval, een duurloop, en een duurloop met tempoblokken. Het is uitdrukkelijk niet de suggestie dat iedereen nu opeens 4x per week gaat hardlopen! We bieden dus een keuze-vrijheid, maar dan wel met het advies om per week te variëren in de keuzes die je maakt.


De leukste kolom is misschien wel de nieuw toegevoegde kolom, nl. daar we een wekelijkse Challenge (of soms een tip of variatie) voorstellen. De Challenges zijn bedoeld om elkaar te inspireren en aan te sporen met elkaar in contact te blijven, doordat je deze Challenge filmt of fotografeert en deelt in onze eigen groepsapp, of -als je wilt- op je Social Media. Het nieuwe schema zullen we zo direct verspreiden via onze groepsapps.


Tenslotte: meer dan ooit zal er de komende tijd behoefte ontstaan aan online-coaching. Laten Lisette en ik daar nou net juist heel erg thuis in zijn... dus kom maar op met jullie vragen, tips, opmerkingen!


 

Wij zijn Loopsportcentrum Houten!

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 (Lisette) - 06 4853 6423 (Fred)

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page