top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Hit the Trails!

Weekmail 40 | 28 september - 4 oktober 2020


In onze wekelijkse trainingen is het vrijwel niet mogelijk om hard te lopen op onverharde ondergronden, en al helemaal niet met hoogteverschillen. Dit zijn twee van de eigenschappen die een Trailrun anders maken dan een willekeurige looptraining op de weg. Voor een echte Trailrun kunnen we vanuit Houten gelukkig wel terecht (op fietsafstand zelfs) op de Utrechtse Heuvelrug, die zich helemaal uitstrekt vanaf Hilversum via Driebergen/Zeist naar Leersum. Wat zijn nou een paar voordelen van een "echte" Trailrun? Runnersworld zette er een aantal op een rij.1. Bij Trailrunning gebruik je meer spieren:

Door stevige paden te combineren met modder, vlakte en heuvels, zorg je ervoor dat je meer spieren aan het werk zet. Zo train je niet alleen je benen, maar ook de stabiliserende spieren in je core, voeten en enkels.


2. Trailrunning werkt blessure-preventief:

Bij elke stap op een verharde ondergrond raak je over het algemeen dezelfde spieren, maar op verschillende terreinoppervlakken zal je manier van lopen en landen veranderen. Dat betekent dat meer spieren de klap opvangen.


3. Trailrunning vermindert stress:

Lopen in een natuurlijke omgeving kan stress en angst verminderen en je mentale gezondheid verbeteren. Een training van 45-60 minuten in de natuur vermindert de negatieve hersenactiviteit.


4. Trailrunning stimuleert extra vetverbranding:

Trailruns helpen om tussen de 60 en 90 calorieën per uur méér te verbranden. De oneven terreinen zorgen namelijk voor een extra uitdaging


Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen om Trailruns op te nemen in je trainingsschema, al zijn het maar de mooie foto-momentjes die Trailruns meestal opleveren. Daarom neemt LSCH elke maand een Trailrun op in haar programma: de eerstvolgende Trailrun is zondag 18 oktober a.s. Dan carpoolen we naar Hollandsche Rading en bezoeken o.a. de Hoorneboegse Heide.

 

De trainingen van deze week:


Meld je aan voor de trainingen via het Inschrijfformulier voor week 38

  • Maandagavond 20.00u: Looptraining (Piazza Sports)

  • Woensdagochtend 9.00u: Looptraining (Piazza Sports)

  • Woensdagavond 20.00u: Looptraining (Piazza Sports)

  • Donderdagavond 19.00u: Krachttraining Indoor (Piazza Sports)

  • Vrijdagochtend 9.00u: Easy Jogging (Piazza Sports)

  • Zaterdagochtend 9.00u: Fit op het Fort (Everdingen)

  • Zondagochtend 9.00u: Vijfwal Running Fitness 5 of 10 km (Rietplas)

 

Wij zijn Loopsportcentrum Houten!

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 (Lisette) - 06 4853 6423 (Fred)

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page