top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Hoezo vakantie?

Weekmail 08 | 17 t/m 23 feb 2020


In het gepubliceerde LSCH trainingsschema vergiste wij ons even in de (jaarlijks altijd weer wisselende) schoolvakantie planning. Komende week is het in Midden-NL helemaal geen vakantie, en houden we bij LSCH dus ook geen "vakantie". Gewoon lekker dóórtrainen, en pas eind februari even dat weekje rust inplannen. Zie de rubriek Loopkalender verder hieronder.


Ook de zogenaamde "hardloopkalender" is een mooi fenomeen. Organisaties die wedstrijdjes organiseren kozen "ooit" een datum voor hun evenement, en voor je het weet zit je daar, aan die gekozen datum, tot in lengte der dagen aan vast. Heel vaak in positieve zin, zodat je áltijd weet dat "De Halve van Egmond" op de tweede zondag van januari wordt gehouden, of dat de Linschotenloop altijd de zaterdag vóór Kerst valt, of dat de Vlinderloop altijd op de tweede zaterdag van de maand is, in de maanden met een "r" erin (september t/m april).


En oh wee, als je zo'n traditie doorbreekt... wie kan zich bijv. nog herinneren dat de Marathon van Amsterdam niet een najaarsmarathon is, maar vroeger een voorjaarsmarathon was, met als prachtig resultaat het jarenlange NK record van 2:09:01 van Gerard Nijboer gelopen op 26 april 1980. Inmiddels werken wij van in onze trainingsplanning van seizoen naar seizoen met de vastigheid van de hardloopkalender, en moeten vooral scherp blijven op onverwachte wijzigingen die gek genoeg vooral in Utrecht lijken plaats te vinden... Komend voorjaar gaat het grote jaarlijkse loopfestijn in Utrecht van start op 19 april, en gaan we hopen dat ze de verschillende afstanden en bijbehorende routes -net als bij elk ander loopevenement- gewoon netjes hebben uitgezocht en aangeduid.


19 april... dat is nog maar 8 weken... tijd om het vizier in je trainingen weer even op scherp te zetten. Ben je er klaar voor? Heb je je al aangemeld?

 

LSCH Loopkalender:


LET OP: In het gepubliceerde trainingsschema staat dus abusievelijk een verkeerde vermelding van de voorjaarsvakantie. Die valt -voor ons- in Midden NL NIET in week 8: 17-23 feb, maar in week 9: 24 feb - 1 mrt. En dus gaan we deze a.s. week vrolijk verder met onze groepstrainingen, als volgt:


De LSCH trainingen van deze week:


Maandagavond om 20.00 uur

Kort & Lang programma: start Piazza Sports.


Woensdagochtend om 9.00u

Kort programma: start Piazza Sports


Woensdagavond om 20.00u

Kort & Lang programma: start Piazza Sports


Donderdagavond om 19.00u Piazza Sports.

EERST AANMELDEN VIA DE APP-GROEP

Indoor Krachttraining

Meenemen: zaalschoenen, handdoek, bidon


Donderdagavond om 20.15u Piazza Sports.

Easy Jogging


Vrijdagochtend om 9.00u Piazza Sports.

Easy Jogging


Zaterdagochtend om 9.00u

Fit op het Fort Everdingen

Carpool Piazza Sports 8.30u.


Zondagochtend om 9.00u

Lange duurloop. Startlocatie: nog niet bekend. Zie later in de app-groep!

Versie 1: 1u30. Versie 2: (marathongroep) 2u30


 

En verder:


In week 9 van 24 februari t/m 1 maart is het dan voorjaars-/krokusvakantie in Midden NL. Dat betekent dat wij de reguliere "begeleide" groepstrainingen een weekje stil leggen. Natuurlijk mogen jullie lekker zelfstandig door blijven lopen op basis van het trainingsschema en maak vooral gezellig onderlinge afspraken voor een gezamenlijke training.

Voor de ROTTERDAM MARATHON groep: afspraken volgen nog in de appgroep!


Driebergenloop

Zaterdag 7 maart 2020

Afstanden: 6 km - 12,5 km - 21,1 km

Een wedstrijd in de regio in de mooie bossen rondom Driebergen en Austerlitz. Parcours van m.n. de lange afstand is veelal onverhard, een echte lange bosloop dus.

(let op "marathonlopers": de dag erna, zondag 8 maart, is de CPC-loop. CPC heeft de voorkeur, mocht je verhinderd zijn op zondag, Driebergenloop is alternatief).

 

City-Pier-City Loop (CPC)

voor niet-ingewijden: Den Haag (City) - Scheveningen (Pier) - Den Haag (City)

Zondag 8 maart 2020

Afstand: 21,1 km

Vorig jaar -heel gedurfd en heel terecht- afgelast vanwege een voorjaarsstorm, dit jaar hopelijk alles weer "normaal", met een heerlijke vroege lentedag om de benen 'ns even te testen. Start en finish rondom het beroemde Malieveld, en een mooie halverwege-passage over de boulevard van Scheveningen. Nooit meegemaakt? Toch 'ns doen! Tip: neem een combi-ticket voor trein + startbewijs.

 

2e LEF Run!!

Zondag 22 maart 2020. Locatie Park Schoneveld.

Afstanden: 3 km - 5 km - 10 km

Hopelijk blijft onze party-tent dit keer gewoon staan, of hebben we 'm helemaal niet nodig! We hebben weer 3 afstanden uitgezet om jullie allemaal op laagdrempelige wijze gelegenheid te bieden voor een "snelheidstest". Waar sta je nú? Hoe zit het met je snelheid? Wat ben je waard? Vrijwilligers om ons te helpen van harte welkom

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 - 06 4853 6423

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page