top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Lopen door Oud & Nieuw Wulven!

Weekmail 44 | 26 oktober - 1 november 2020


Een paar jaar geleden mocht LSCH een bijdrage leveren aan het boekje Utrecht Rent, met 25 hardlooproutes in en om Utrecht. Wij kozen o.a. een route van 8 km door Oud & Nieuw Wulven. Hieronder vind je de introtekst plus routebeschrijving.

A.s. zondag dagen we jullie uit om deze route zelfstandig te lopen, met max. 4 personen per groepje. Je start vanaf de parkeerplaats bij (voormalig) Makeblijde.

Wulven is de naam van een middeleeuwse ontginning ten noorden van Houten. Oud-Wulven verwijst naar de locatie van een voormalig kasteel, in 1296 gebouwd door Ernst van Wulven. Momenteel resteert slechts een eiland met gracht, overwoekerd door groen. Nieuw-Wulven is het aangrenzende recreatiegebied, veelvuldig gebruikt door wandelaars, fietsforenzen, skaters en hardlopers. Oud (ten westen) en Nieuw (ten oosten) worden strak gescheiden gehouden door de spoorlijn Utrecht-Den Bosch, die je op deze route dan ook tweemaal passeert.

Recreatiegebied Nieuw Wulven is een jong bos aangelegd op zogenaamde komgrond, wat o.a. inhoudt dat de grondwaterstand in de wintermaanden hoog is, tot aan en boven de normale oppervlakte. Dat leidt tot drassige bossen en modderige paden, geen probleem voor wie op fietspaden blijft.


Als hardloper uit de categorie Mudracer of Stormcrosser ben je in Nieuw Wulven helemaal op de juiste plek en kun je naar hartelust de vele slingerpaadjes op- en afstruinen, op zoek naar (ander) loslopend wild.

 

De trainingen van deze week:


Meld je aan voor de trainingen via het Inschrijfformulier voor week 44

  • Maandagavond 20.00u: Looptraining (RABO/Antonius Poli)

  • Woensdagochtend 9.00u: Looptraining (Het Strandje/Rietplas)

  • Woensdagavond 20.00u: Looptraining (RABO/Antonius Poli)

  • Donderdagavond 19.00u: Krachttraining Indoor (Piazza Sports)

  • Vrijdagochtend 9.00u: Easy Jogging (Het Strandje/Rietplas)

  • Zaterdagochtend 9.00u: Fit op het Fort (Everdingen)

  • Extra: Zondagochtend 9.00u: Duurloop Oud & Nieuw Wulven 8km (voormalig Makeblijde). Lopen in groepjes van max. 4 personen.

 

Wij zijn Loopsportcentrum Houten!

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 (Lisette) - 06 4853 6423 (Fred)

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page