top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Motivatie of gewoon moe...?!

Weekmail 05 | 27 jan t/m 2 feb 2020

Iedereen loopt er wel een keer tegenaan:

Geen motivatie of gewoon te moe? Wanneer weet je welke van de twee het is... Doe de 12-minuten-test om erachter te komen of je moet herstellen of jezelf een duwtje moet geven.

1. Als je, je na 12 minuten sporten nog steeds futloos voelt, ga dan terug naar huis en pak een hersteltraining: RUST.

2. Als je last hebt van een motivatie dip volgen hieronder een aantal tips om je een duwtje in de rug te geven.Schrijf je in voor wedstrijden.

Gebruik lokale, kortere wedstrijden als motiverende doelen op de korte termijn. Kies voor korte afstanden om je snelheid te verbeteren. Meld je aan voor zoveel wedstrijden als nodig is om jezelf aan de gang te houden. Voor een doel op de middellange termijn kun je je inschrijven voor een wedstrijd aan het eind van de winterperiode. Zie deze wedstrijd als een beloning voor je vastberadenheid.Zoek een loopmaatje. Dat kan een vriend zijn, maar ook je hond. Of sluit je aan bij 'De' loopgroep, Loopsportcentrum Houten. Het idee dat er iemand is die met je meeloopt helpt je om naar buiten te gaan. Dat werkt overigens alleen als je loopmaatje net zo toegewijd is als jij. Het voordeel van een loopgroep is, dat je meerdere loopmaatjes hebt zodat de kans dat je alleen moet lopen gering is.Verlies je doel nooit uit het oog. Of je nu meer of sneller wilt lopen, je conditie verbeteren, of gewicht verliezen: herinner jezelf hier vaak aan. Plak reminders op de badkamerspiegel, de koelkast, in je auto of je sporttas.


Richt je op fit zijn en fit blijven. Elke keer als je gaat hardlopen, versterk je het positieve gedrag en voel je je trots. Maar met elke keer dat je jezelf toestaat de training over te slaan versterk je het negatieve gedrag en voel je je schuldig. Welk gedrag wil je versterken?Maak een ‘Slecht Weer Plan’. Het is goed om te zorgen voor een alternatief als er sprake is van sneeuw, ijzel, onweer of andere gevaarlijke omstandigheden. Bedenk vooraf wat je dan gaat doen: je loopdagen omwisselen, een training thuis doen, naar de sportschool gaan of wat yoga proberen.Leg altijd de avond voorafgaande de training je kleding en trainingstas klaar. Gebruik een checklist en zorg ervoor dat je alles klaar hebt om te gaan, zodat je weinig tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding of na hoeft te denken over wat je nodig hebt. Als je een koffiedrinker bent en voor de training een kopje koffie wilt, zet dan alles klaar en zorg dat je ‘bakkie’ in een handomdraai klaar is.


Beloon jezelf. Neem in je trainingsplan een aantal beloningsmomenten, zowel voor zowel de korte als de lange termijn. Na het succesvol voltooien van een deel van je hardloopplannen kun je jezelf trakteren op bijvoorbeeld massages, pedicure, lunches of diners, een bezoek aan bioscoop of theater, of nieuwe hardloopkleding kopen.


Investeer in de juiste hardloopkleding voor elk weertype. Het hebben van het juiste materiaal is voor elke sport essentieel, dus investeer in een kledingkast met voor elk weer de juiste hardloopoutfit. Dat maakt het een stuk gemakkelijke om erop uit te gaan in koud weer.

(Bron: www.runnersweb.nl)

 

De LSCH trainingen van deze week:


Maandagavond om 20.00 uur

Kort & Lang programma: start Piazza Sports.


Woensdagochtend om 9.00u

Kort programma: start Piazza Sports


Woensdagavond om 20.00u

Kort & Lang programma: start Piazza Sports


Donderdagavond om 19.00u Piazza Sports.

EERST AANMELDEN VIA DE APP-GROEP

Indoor Krachttraining

Meenemen: zaalschoenen, handdoek, bidon


Donderdagavond om 20.15u Piazza Sports.

Easy Jogging


Vrijdagochtend om 9.00u Piazza Sports.

Easy Jogging


Zaterdagochtend om 9.00u

Fit op het Fort Everdingen

Carpool Piazza Sports 8.30u.


Zaterdagmiddag om 13.30u

Locatie volgt nog


Zondagochtend om 9.00u (op locatie).

Rondje Werkhoven ong. 12km.

Startlocatie: Tunneltje Witmos

 

LSCH Hardloopkalender


30 km van Schoorl

Zondag 9 februari 2020

Overige afstanden: 10 km - 21,1 km

We reizen weer naar de kop van Noord-Holland, naar de duinen rondom Groet en Schoorl. Mooie testloop voor de lange afstandlopers, maar natuurlijk ook een evenement op zichzelf met meerdere afstanden, waaronder het NK op de 10km.

 

Driebergenloop

Zaterdag 7 maart 2020

Afstanden: 6 km - 12,5 km - 21,1 km

Een thuiswedstrijd in de mooie bossen rondom Driebergen en Austerlitz. Parcours van m.n. de lange afstand is veelal onverhard, een echte lange bosloop dus.

(let op "marathonlopers": de dag erna, zondag 8 maart, is de CPC-loop. CPC heeft de voorkeur, mocht je verhinderd zijn op zondag, Driebergenloop is alternatief).

 

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 - 06 4853 6423

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page