top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Rust roest....

Weekmail 10 | 2 t/m 8 maart 2020


Een slimme hardloper pakt zijn rust; vandaar dat ook wij als trainers een schoolvakantie goed kunnen gebruiken om even bij te tanken. Dus pakken we onze rust. Maar dan wel op de juiste manier.


Weken rust

Dat betekent dus niet dat je na een goede training, of zware wedstrijd, weken rust moet nemen. Ja, natuurlijk mag je je voet even van het spreekwoordelijke gaspedaal halen, maar neem geen weken rust. Je wordt er alleen maar lui van en zult snel je conditie kwijtraken. Het is verstandiger om dan wat rustige trainingen in te plannen, zodat je in ieder geval wel actief blijft. Ieder herstelschema is anders en afhankelijk van de inspanning die je eerder hebt geleverd, maar wekenlang rust is nooit goed.


Geen rust

Precies het tegenovergestelde bestaat ook. Lopers – of sporters in het algemeen – die denken dat ze helemaal geen rust nodig hebben. Altijd wel door kunnen gaan en nooit een dagje training overslaan. Het is eigenlijk hetzelfde als mensen die zeggen dat ze ’s nachts niet hoeven te slapen, omdat ze overdag tijdens het werk al de hele dag hebben gezeten. Natuurlijk grote waanzin. Je hebt je rust gewoon nodig. Dat betekent dat je periodes moet inplannen waarin je minder traint, even geen wedstrijden loopt en dus je lichaam minder belast. Daar pluk je later alleen maar de vruchten van.


Ik kan niet hard trainen

Zelfs in je rustperiodes kun je af en toe een pittige training inplannen. Even je lichaam prikkelen. Even de spieren op scherp zetten, al is het maar een paar kilometer. Je lichaam laten weten dat je fit wil blijven. Dat is verstandig, maar moet je wel goed plannen. Een rustperiode is niet voor niets bedoeld om je lichaam tot rust te laten komen. Even stoom af te blazen en een paar stapjes terug te doen. Na je rustperiode kun je weer volle bak vooruit en zet je des te grotere stappen voorwaarts.


(Bron: www.prorun.nl)

 

LSCH Loopkalender:


De LSCH trainingen van deze week:


Maandagavond om 20.00 uur

Kort & Lang programma: start Piazza Sports.


Woensdagochtend om 9.00u

Kort programma: start Piazza Sports


Woensdagavond om 20.00u

Kort & Lang programma: start Piazza Sports


Donderdagavond om 19.00u Piazza Sports.

EERST AANMELDEN VIA DE APP-GROEP

Indoor Krachttraining

Meenemen: zaalschoenen, handdoek, bidon


Donderdagavond om 20.15u Piazza Sports.

Easy Jogging


Vrijdagochtend om 9.00u Piazza Sports.

Easy Jogging


Zaterdagochtend om 9.00u

Fit op het Fort Everdingen

Carpool Piazza Sports 8.30u.


Zondagochtend om 9.00u

Duurloop 12km. Startlocatie: Fietstunnel Beusichemseweg, woonwijk De Mossen.

 

En verder:


Driebergenloop

Zaterdag 7 maart 2020

Afstanden: 6 km - 12,5 km - 21,1 km

Een wedstrijd in de regio in de mooie bossen rondom Driebergen en Austerlitz. Parcours van m.n. de lange afstand is veelal onverhard, een echte lange bosloop dus.

(let op "marathonlopers": de dag erna, zondag 8 maart, is de CPC-loop. CPC heeft de voorkeur, mocht je verhinderd zijn op zondag, Driebergenloop is alternatief).

 

City-Pier-City Loop (CPC)

voor niet-ingewijden: Den Haag (City) - Scheveningen (Pier) - Den Haag (City)

Zondag 8 maart 2020

Afstand: 21,1 km

Vorig jaar -heel gedurfd en heel terecht- afgelast vanwege een voorjaarsstorm, dit jaar hopelijk alles weer "normaal", met een heerlijke vroege lentedag om de benen 'ns even te testen. Start en finish rondom het beroemde Malieveld, en een mooie halverwege-passage over de boulevard van Scheveningen. Nooit meegemaakt? Toch 'ns doen! Tip: neem een combi-ticket voor trein + startbewijs.

 

2e LEF Run!!

Zondag 22 maart 2020. Locatie Park Schoneveld.

Afstanden: 3 km - 5 km - 10 km

Hopelijk blijft onze party-tent dit keer gewoon staan, of hebben we 'm helemaal niet nodig! We hebben weer 3 afstanden uitgezet om jullie allemaal op laagdrempelige wijze gelegenheid te bieden voor een "snelheidstest". Waar sta je nú? Hoe zit het met je snelheid? Wat ben je waard? Vrijwilligers om ons te helpen van harte welkom

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 - 06 4853 6423

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page