top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Struinen door de Schoorlse duinen

Na een onstuimige zaterdag met windkracht 6 bleef er vandaag niet veel meer over dan miezerige regen en een gunstige windkracht van NW3. Het gesprek van de lopers over de (te verwachte)weersomstandigheden lijkt bijna op een live verslag van Piet's weerbericht. En je kan dus nu ook een goede voorstelling maken wat de lopers bezig houdt zo voor een loopevenement. Wat trek ik aan, hoeveel laagjes, wel of geen handschoenen, regenponcho, lange of korte broek... kortom keuzestress afhankelijk van weersomstandigheden.

Gelukkig is er over het startvak geen discussie mogelijk: die krijg je toegewezen en daar heb je je aan te houden. De meeste lopers die wij begeleiden krijgen een tempo-opdracht mee, die per persoon best wel weer kan verschillen, maar eenieder heeft zich ook weer aan zijn of haar opdracht te houden. In veel gevallen betekent dat, dat je zo'n wedstrijd niet per se "om het hardst" loopt, maar bijv. met een rustige opbouw en een wat snellere finish. De context van de wedstrijd vormt dan een mooi decor en een goede training voor het echte werk wat later in april nog moet komen.


Je aan je zone 1 houden (lage hartslag tijdens het lopen) in een loopevenement is misschien wel een grotere uitdaging dan in Z4 (zeer hoge hartslag tijdens het lopen) stuk gaan. Er werd dan ook creatief gehandeld door de LSCH Runners om zich in te houden en niet te hard van stapel te lopen, springende, huppelende en een ingehouden hoge pasfrequentie. Je moet wat met je ingehouden energie;-) als je een stukje mag struinen door de Schoorlse duinen! Het was een mooi evenement, en goed getraind allemaal!


228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page