top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Weekmail 28 | 8 t/m 14 juli 2019


Hey LSCH Runners!


Welkom in de wondere wereld van voeding en training.

Met juist samengestelde dagelijkse voeding kan je je sportprestaties verbeteren.


Het voordeel van speciale sportvoeding is dat het, afhankelijk van de toepassing, in de juiste verhouding bevat van koolhydraten (brandstof), vetten (brandstof en bouwstof), eiwitten (bouwstof), vitaminen (zo is bij een hoog energieverbruik meer B complex en C nodig) en mineralen (bij duursporters is de behoefte aan ijzer, magnesium en zink groter). Bovendien is speciale sportvoeding vaak gemakkelijker in gebruik en beter verteerbaar.


Gebruik twee uur voor je training of loopwedstrijd geen uitgebreide vaste maaltijd.

Als je 's avonds gaat trainen: gebruik voor het lopen iets lichts (rijstwafel, rijst, salade, boterham, ect) en pas na de training de warme maaltijd.

Wanneer je op een warme dag een lange duurloop gaat doen kan je het beste voor de training een glas water of sportdrank drinken.


Gebruik ook niet te veel koolhydraatrijke sportdranken: je maag kan niet meer dan 60-80 gram koolhydraten per uur verwerken.

(Bron: www.runinfo.nl)


 

ZOMERS RECEPT


Met heerlijke zomerse temperaturen op komst is het weer tijd voor een bijpassend recept. Een heerlijk couscous-recept van Jamie Oliver, echt om te smullen!
HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN – 4 PERSONEN

Ingrediënten – 125 g gewelde abrikozen – 1 rode paprika – 6 bosuitjes – 1 sinaasappel – 1 tl kaneel – 250 g (volkoren) couscous – 3 el olijfolie – 35 g amandelen – 100 g feta – koriander – zout en peper

Bereiden – Snij de abrikozen in kleine stukjes. – Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Pers daarna de sinaasappel uit. – Schep in een schaal de abrikozenstukjes om met de sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en een halve theelepel zout. – Voeg het sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en 350 ml kokend water toe aan het couscousmengsel. Roer even door en laat 10 minuten staan. – Snij intussen de rode paprika in kleine stukjes. Snij de bosui in ringetjes. Snij de feta in blokjes. Hak de koriander grof. – Rooster de amandelen goudbruin. – Roer de couscous door en voeg de paprika, bosui, feta, grofgehakte koriander en geroosterde amandelen toe. – Breng de salade op smaak met zout en peper.

 

Krachttraining voor Hardlopers.


Gedurende juli en augustus bieden we nog steeds op donderdagavond Krachttraining aan. Ivm met de zomer doen we dit lekker outdoor, met als verzamelplek het Strandje bij de Rietplas.


We willen wel een simpel presentie-systeem invoeren zodat we weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Hierbij hanteren we een ondergrens van 4 deelnemers.


Iedere donderdagochtend zullen wij in de groepsapp een oproep plaatsen: wie is er vanavond bij de Krachttraining? Daarna kunnen jullie simpel volstaan met een berichtje terug in de groepsapp: “ik” of ✅ of 🙋🏻‍♀. Dat is voldoende. Hou aub je reactie inderdaad kort en simpel. Zo kunnen anderen ook zien wie er heengaan, en weet de trainer hoeveel materialen er eventueel nodig zijn.


Aanmelden kan tot 17.00u op de dag. Op dat moment zullen wij besluiten of de training doorgaat. Check dus voordat je op de fiets stapt de groepsapp voor het laatste nieuws. Op zich natuurlijk duidelijk als er al 8 aanmeldingen gemeld zijn.


P.S. Streng zijn wij nooit... je mag altijd komen ook, als je je niet hebt aangemeld. Maar dan is het wel jouw risico als de training is gecancelled....


 

Hier het overzicht van de trainingen van deze week.

Graag ontvangen we jullie op:


Maandagavond om 20.00 uur

Kort programma: start Piazza Sports

Lang programma: start Piazza Sports


Woensdagochtend om 9.00 uur

Kort programma: start Piazza Sports


Woensdagavond om 20.00 uur

Lang programma: start Piazza Sports


Donderdagavond om 19.00 uur

Outdoor Krachttraining

Start: de Rietplas


Donderdagavond om 20.15u

Easy Jogging

Start: de Rietplas

*Let op: géén Easy Jogging op vrijdagochtend!


Zaterdagochtend om 09.00 uur

Fit op het Fort: start Fort Everdingen (bootcamp)

carpool: 8.20u Piazza Sports

*Wil je meedoen aan de Fit op het Fort training,

meld je dan in de LSCH groepsapp @Fred of direct in een PB.


*SundaySchool om 09.00 uur

Bootcamp on the beach

Start: de Rietplas

(*iedere week een andere locatie en een ander soort training)

 


BUNNIKS MOOISTE

Za 7 september 2019

Op 7 september gaat de 13e editie van Bunniks Mooiste van start.

Dit gezellige hardloopevenement door Bunnik en het mooie buitengebied van Rhijnauwen, vindt plaats op het dorpsplein aan de Langstraat te Bunnik.

6 km en 12 km loop:

Vanaf 13 jaar kun je hieraan deelnemen. Het parcours van 6 km, deels door Rhijnauwen, ligt er prachtig bij. Bij de 12 km loop je dit parcours 2 keer. Voor de 6 en 12 km begint het programma om 17.40 uur, met ook hier een warming-up door Renate. De start van de 12 km is om 18.00 uur, en die van de 6 km om 18.10 uur. De prijsuitreiking begint om 19.00 uur. Deelname (na-inschrijving) is € 10.


Loopsportcentrum Houten:

Lisette zal aanwezig zijn vanaf 17.15u bij het verzamelpunt: Het Wapen van Bunnik.

17.30u Warming up

17.45u startvak 6 en 12 km

18.00u start 12km

18.10u start 6km


En vind je het gezellig om nog even na de loop nog even verhalen uit te wisselen, schuif dan aan bij de borreltafel bij het Wapen van Bunnik:-)


Startnummers:

Tot en met 1 september kun je vooraf inschrijven. Je kunt je startnummer ’s middags op 7 september vanaf 14.00 uur ophalen in de Witte Huisjes aan Kerkpad 3 te Bunnik.

Je kunt je ook nog inschrijven op 7 september in de Witte Huisjes:

van 14.00-16.30 uur voor de Kinderloop en van 14.00-17.30 uur voor de 6 en 12 km en de teamloop.


Ook voor alle niet-lopers belooft 7 september een gezellig evenement te worden, dus neem vooral je familie, vrienden, buren en collega’s mee.

We hopen op een hele mooie dag met goede weersomstandigheden, gesneuvelde parcoursrecords, sportieve deelnemers en een enthousiast publiek. Organisatie en vrijwilligers zijn er in ieder geval klaar voor. Tot ziens bij Bunniks Mooiste op zaterdagmiddag 7 september!


http://bunniksmooiste.nl/inschrijven-bunniks-mooiste/ 


DE BERENLOOP

In november 2019 gaan we weer naar de Berenloop op Terschelling. Dit jaar van zaterdag 1 nov t/m maandag 3 nov. We verblijven in de Stayokay.

Wil je gebruik maken van ons reisarrangement bootreis, 2 overnachtingen, ontbijt en coaching en superleuke foto’s van jouw weekend en race?! Dat kan nog, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Kosten €190,- p/p. Laat ons weten dat je mee gaat via de app. Vergeet je niet in te schrijven voor de 10 - 21,1 of 42,2km via deze link.


 

LSCH Hardloopkalender


Zondag 14 juli

Leenderbos Trail (Leende)

12 - 21 - 32 - 42 - 50 km


Zondag 2 augustus

Pride Run Amsterdam

5 - 10 - 21 km


Zaterdag 10 augustus

Groesbeek Trail

12 - 24 km


Zondag 11 augustus

Stortemelk Halve marathon Vlieland

21km


Zsterfdag 17 augustus

Amerongse berg Trail

10 - 20 km


Zaterdag 7 sept

Bunniks Mooiste

6 - 12 km

 

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 - 06 4853 6423

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page