top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Weekmail 29 | 15 t/m 21 juli 2019


Hey LSCH Runners!


De zomerperiode is bij uitstek geschikt om te investeren in het verhogen van je basissnelheid. Dit zijn niet de weken (of weersomstandigheden) voor lange duurlopen, het accent van de training komt nu te liggen op hogere tempo's, hogere pasfrequentie, meer explosiviteit over kortere trajecten.


Een "moderne" manier om je pasfrequentie te monitoren en evt. te verhogen is door gebruik te maken van een metronoom, je weet wel, zo'n tik-tak ding uit de muziekwereld. Uiteraard zijn er tegenwoordig ook digitale metronomen, in de vorm van een app op je mobiel.


Pasfrequentie wordt uitgedrukt in zoveel stappen per minuut (1-benig dan wel 2-benig). En in de trainingsleer wordt als standaard gehanteerd dat je bij 180 stappen per minuut (90 rechts + 90 links) een ideaal ritme te pakken hebt. Dat geldt dan om te beginnen voor de getrainde, professionele atleten, terwijl voor de recreatieve loper het streven naar 180 al een mooi doel op zich is.

Met de metronoom-app alvast geïnstalleerd op je mobiel (evt. hoorbaar via oortjes) kun je eerst eens uitproberen hoe hoog je pasfrequentie op dit moment is. Begin maar eens gewoon te dribbelen in je -voor jouw gevoel- normale tempo. Tel vervolgens gedurende 1 minuut het aantal stappen dat je zet met alleen je rechterbeen. Na 1 minuut (en x2) weet je dan of je in de buurt zit van 150 of 170 of wie weet 190. Stel dan de metronoom maar eens in op 180, en probeer dan stukjes exact in het ritme van de "tikken/slagen/stappen" te komen. Zit je daar nou minstens 10 slagen vandaan verwacht dan niet dat je in 1x dat verschil gaat goed maken. Neem als maatstaf dat je eerst maar eens je huidige pasfrequentie met 5 stappen leert verhogen. Hiervoor stel je dan de metronoom in naar jouw gewenste frequentie. Over een periode van een aantal weken (4 weken per 5 stappen) kun je blijven verhogen/verlagen.


P.S. uiteraard kun je de ietwat saaie metronoom vervangen door "echte" muziek, want in de dj-muziekwereld wordt natuurlijk de BPM (Beats-Per-Minute) gebruikt om het tempo/ritme van popmuziek weer te geven. Zo kun je je hele muziekbibliotheek organiseren naar BPM en al je favoriete liedjes uitzoeken die in de buurt zitten van jouw pasfrequentie.


 

Krachttraining voor Hardlopers.


Gedurende juli en augustus bieden we nog steeds op donderdagavond Krachttraining aan. Ivm met de zomer doen we dit lekker outdoor, met als verzamelplek het Strandje bij de Rietplas.


We willen wel een simpel presentie-systeem invoeren zodat we weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Hierbij hanteren we een ondergrens van 4 deelnemers.


Iedere donderdagochtend zullen wij in de groepsapp een oproep plaatsen: wie is er vanavond bij de Krachttraining? Daarna kunnen jullie simpel volstaan met een berichtje terug in de groepsapp: “ik” of ✅ of 🙋🏻‍♀. Dat is voldoende. Hou aub je reactie inderdaad kort en simpel. Zo kunnen anderen ook zien wie er heengaan, en weet de trainer hoeveel materialen er eventueel nodig zijn.


 

Hier het overzicht van de trainingen van deze week.

Graag ontvangen we jullie op:


Maandagavond om 20.00 uur

Kort programma: start Piazza Sports

Lang programma: start Piazza Sports


Woensdagochtend om 9.00 uur

Kort programma: start Piazza Sports


Woensdagavond om 20.00 uur

Lang programma: start Piazza Sports


Donderdagavond om 19.00 uur

Outdoor Krachttraining

Start: de Rietplas


Donderdagavond om 20.15u

Easy Jogging

Start: de Rietplas

*Let op: géén Easy Jogging op vrijdagochtend!


Zaterdagochtend om 09.00 uur

Fit op het Fort: start Fort Everdingen (bootcamp)

carpool: 8.20u Piazza Sports

*Wil je meedoen aan de Fit op het Fort training,

meld je dan in de LSCH groepsapp @Fred of direct in een PB.


*SundaySchool om 09.00 uur

Rondje Vijfwal met oefeningen.

Als het warm is, eindigen we met een duik in de Rietplas!

Na afloop optioneel extra rondje lopen zónder oefeningen "voor de kilometers".

Start: de Rietplas

(*iedere week een andere locatie en een ander soort training)

 


BUNNIKS MOOISTE

Za 7 september 2019

Op 7 september gaat de 13e editie van Bunniks Mooiste van start.

Dit gezellige hardloopevenement door Bunnik en het mooie buitengebied van Rhijnauwen, vindt plaats op het dorpsplein aan de Langstraat te Bunnik.

6 km en 12 km loop:

Vanaf 13 jaar kun je hieraan deelnemen. Het parcours van 6 km, deels door Rhijnauwen, ligt er prachtig bij. Bij de 12 km loop je dit parcours 2 keer. Voor de 6 en 12 km begint het programma om 17.40 uur, met ook hier een warming-up door Renate. De start van de 12 km is om 18.00 uur, en die van de 6 km om 18.10 uur. De prijsuitreiking begint om 19.00 uur. Deelname (na-inschrijving) is € 10.


http://bunniksmooiste.nl/inschrijven-bunniks-mooiste/


 

DE BERENLOOP

In november 2019 gaan we weer naar de Berenloop op Terschelling. Dit jaar van zaterdag 1 nov t/m maandag 3 nov. We verblijven in de Stayokay.

Wil je gebruik maken van ons reisarrangement bootreis, 2 overnachtingen, ontbijt en coaching en superleuke foto’s van jouw weekend en race?! Dat kan nog, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Kosten €190,- p/p. Laat ons weten dat je mee gaat via de app. Vergeet je niet in te schrijven voor de 10 - 21,1 of 42,2km via deze link.


 

LSCH Hardloopkalender


Zondag 14 juli

Leenderbos Trail (Leende)

12 - 21 - 32 - 42 - 50 km


Zondag 2 augustus

Pride Run Amsterdam

5 - 10 - 21 km


Zaterdag 10 augustus

Groesbeek Trail

12 - 24 km


Zondag 11 augustus

Stortemelk Halve marathon Vlieland

21km


Zsterfdag 17 augustus

Amerongse berg Trail

10 - 20 km


Zaterdag 7 sept

Bunniks Mooiste

6 - 12 km

 

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 - 06 4853 6423

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page