top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

Wereldrecord in Houten!

Een hut van hout en leem… dat was de woning van Degefa voordat hij zijn hardlooptalent kon inzetten als broodwinning. Nu is professioneel marathon-atleet en kan hij zijn prijzengeld gebruiken om voor zijn familie een huis te bouwen in zijn geboortedorp op de hoogvlakte van Ethiopie. Gisteravond gaf hij samen met Biruk een inspirerende clinic over hardlopen in Ethiopie, het land waar zoveel topatleten vandaan komen, maar waar verrassenderwijs nog maar zo weinig kennis over hardlopen wordt ingezet in de ontwikkeling en begeleiding van al die talent. In samenwerking met de stichting Running Aid promoten Degefa en Biruk de ontwikkeling van kansloze talenten via verbeterde scholing en begeleiding.

#runningaid


foto: Lisette van Kesteren

foto: Henk Hofman


We maakten kennis met een Ethiopische warming-up: bekende en onbekende oefeningen met vooral veel ritme, synchroon uitgevoerd als in een groepsdans. Vervolgens mochten we ervaren hoe het is om mee te lopen met een wereldtopper, van 9km p/u naar 12km p/u naar 15km p/u naar 18 km p/u en uiteindelijk, toen iedereen inmiddels was afgehaakt, liep Degefa in z'n eentje nog even naar 20km p/u, luid toegejuicht door de overige deelnemers.

Wereldrecordtijden op het Westrumsdijkje in Houten!!


foto's Henk Hofman

De clinic werd mogelijk gemaakt door de #StichtingRunningAid en werd gehouden voor deelnemers van de #LoopgroepHouten en #LoopsportcentrumHouten.

Bekijk het foto-album van Henk Hofman: https://myalbum.com/album/oLDhLgia0IIF

184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page