top of page
  • Foto van schrijverLoopsportcentrum Houten

What's your next goal?

Weekmail 17 | 20 t/m 26 april 2020


De vraag wordt vaak gesteld: waar train je voor? Wat is je doel? En soms volgt ook de "waarom"-vraag: waarom wil je nou een halve marathon lopen? Of zelfs: waarom loop je eigenlijk hard?


Met alle afgelaste hardloopevenementen van de huidige COVID-19 periode, zijn die vragen extra beladen geworden. De hashtag #stayhome is gelukkig nét niet letterlijk tot wet verheven, maar iedereen wordt wel gedwongen om na te denken over het buiten recreëren. Tja, en als je dan al naar buiten gaat: wat is dan nu je doel? Waar haal je nu je motivatie vandaan om te gaan sporten?1. Je wekelijkse trainingsritme is weggevallen? => doe je eigen training wekelijks op hetzelfde moment, op dezelfde dag en tijdstip.

2. Je mist je loopgroep? => Ja, wij missen jou ook, maar doen daarom, zoals hierboven gesteld, gewoon nog steeds onze trainingen zoals gepland. Virtueel lopen we dan samen, dat is het minste wat we elkaar hierin kunnen bieden. Running Alone Together of zoiets. En samen met 1-2 loopmaatjes kun je best een training plannen.

3. Je evenement is geannuleerd? => train dóór alsóf, en doe op de geplande dag een vergelijkbare inspanning, of kom tot minimaal 80% van de inspanning die je had willen plegen.


OK, een voorbeeld. We weten nu al dat de Loop door Houten (12 juni) is geannuleerd. Maar waarom stellen we ons dan nu niet gewoon ten doel te gaan trainen voor een 5km of 10km op die datum? We kunnen er dan als Yellow People vast wel een leuke alternatieve virtuele wedstrijd of estafette van maken! En zo combineren we punten 1-2-3 van hierboven tot één simpele nieuwe doelstelling!


Over een andere boeg: je kunt de huidige periode waarin groepstrainingen niet mogelijk zijn, ook wat meer tijd investeren om alternatief te trainen. Als je gewend was aan om samen met loopmaatjes veel duurlopen te doen i.v.m. met een (halve) marathon, kies dan nu voor een periode waarin je investeert in kortere maar intensievere trainingen. Het aangepaste trainingsschema voorziet ook al in een goede variatie van trainingsvormen. Kies niet alleen voor de trainingen die in je comfort-zone blijven.


En helemaal anders: kies voor cross-trainen, d.w.z. wissel je hardlooptrainingen wat vaker af met andere (duur)sporten, zoals fietsen of wandelen, een online pilates- of yoga-les, óf maak serieus werk van de krachttraining voor hardlopers (de LSCH FitVids!). Volg de serie, plan je training, doe alle herhalingen zoals aangegeven. We hebben ze niet voor onszelf gemaakt: ze zijn er voor jullie!Laatste nieuwtje: afgelopen week hebben we contact gehad met de StayOkay van Terschelling om te kijken of, hoe en wanneer ons traditionele LSCH Trainingsweekend alsnog doorgang kan vinden deze zomer, onder voorbehoud van alle COVID-richtlijnen. Natuurlijk wachten we eerst de nieuwe overheidsmaatregelen af, daarna hopen we jullie z.s.m. hierover te informeren.

 

Wij zijn Loopsportcentrum Houten!

Wil je vrijblijvend informatie over running, training of coaching,

mail, bel of app ons: 06 1418 3772 (Lisette) - 06 4853 6423 (Fred)

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page