top of page

Ons aanbod van trainingen en cursussen.

Hier vind je gedetailleerde informatie over al onze activiteiten.

Vervolgens kun je je online aanmelden.

LOOPTRAINING

Groepstraining
Loopgroepen

De rode draad van ons Loopsportcentrum vormen de wekelijkse loopgroeptrainingen. Bij loopgroepen staat plezier in het sámen lopen onder deskundige begeleiding voorop. Onze trainers zorgen voor een goede sfeer in de groep, waarbij mensen het prettig vinden om met elkaar te lopen in plaats van steeds maar alleen.

Krachttraining voor Hardlopers

Conform onze visie op het belang van bewegen, en het plezier in hardlopen, zien wij krachttraining als een onmisbare aanvulling op een sterk en vitaal lichaam. Hardlopen alléén kan een te eenzijdige belasting opleveren, als dat niet ook ondersteund wordt door spier- en houdingversterkende oefeningen.

Easy Jogging

Easy jogging is de ideale manier om (weer) te beginnen met hardlopen zonder prestatiedruk. We gebruiken géén schema en géén stopwatch! Easy Jogging is uitermate geschikt voor de minder belastbare hardloper.

Bootcamp - Fit op het Fort

Fort Everdingen vormt de indrukwekkende achtergrond voor deze uitdagende training, gericht op lichaamskracht en uithoudingsvermogen.

Conditietraining voor Teams

Hardlopen is niet alleen een "eigen" sport, maar vormt ook de basisbeweging voor andere (team)sporten, zowel binnen als buiten, zoals voetbal, hockey, basketball, volleyball, tennis. Voor veel van deze sporten geldt dat men niet alleen enige inhoud of conditie moet hebben, maar ook dat men snel en wendbaar moet zijn. Onze conditietrainingen voor teams voorzien in een uitgebalanceerd programma van looptechniek, mobiliteit, acceleratie en duurvermogen. Ideaal ter voorbereiding op een wedstrijdperiode, een toernooi of een finale-seizoen.

Sportief cadeau!

Geef een training als cadeau! Een originele verrassing voor je partner, je sportmaatje of je collega... laat ze lekker een uurtje sporten met Lisette of Fred en kies voor een geheel eigen invulling. Een personal training binnen of buiten, een looptraining in de bossen, of een video-analyse met looptechnische oefeningen. Bedenk het maar, wij voeren het graag voor je uit!

PERSONAL COACHING

Personal Coaching
Individuele trainingsschema's

De één traint het liefste 'op gevoel', de ander laat zich graag sturen door een schema.

Een schema brengt regelmaat en structuur in een trainingsperiode, en zorgt voor een verantwoorde opbouw en afwisseling van de trainingsarbeid.

Video-analyse looptechniek

Veel hardlopers hebben zichzelf eigenlijk nog nooit ZIEN hardlopen! Een professionele video-analyse van je loopstijl, plus techniek oefeningen, werkt blessure-preventief en kan je bovendien sneller maken!

Running Therapie

Running therapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten ervan zal je met name op psychisch gebied ervaren.

Personal Training

Maak een afspraak met Lisette of Fred voor een traject van individuele trainingen op basis van jouw wensen en behoeften. We kunnen binnen trainen, en/of buiten, overdag, 's avonds of in het weekend. 

Testloop Hartslagzones

Een goede manier om de intensiteit van je trainingen te bepalen en te volgen is gebruik te maken van hartslagmeting. Je kunt dan nauwkeurig het tempo aanhouden dat past bij het type training, zoals een intervaltraining of een duurloop. 

Sportief cadeau!

Geef een training als cadeau! Een originele verrassing voor je partner, je sportmaatje of je collega... laat ze lekker een uurtje sporten met Lisette of Fred en kies voor een geheel eigen invulling. Een personal training binnen of buiten, een looptraining in de bossen, of een video-analyse met looptechnische oefeningen. Bedenk het maar, wij voeren het graag voor je uit!

CURSUSSEN & CLINICS

Cursussen & Clinics
Sportclinics voor bedrijven

Voor elk bedrijf is het belangrijk dat het vitale werknemers in dienst heeft die het bedrijf gezond maken en houden. Een gezonde werknemer is goud voor een bedrijf. Wij faciliteren op verschillende manieren sportieve trainingen voor kleine en grote organisaties.

Cursus Bewust Hardlopen

Bewust Hardlopen is een manier van hardlopen die minder belastend is en die méér en blijvend loopplezier oplevert. Dit maakt deze cursus uitstekend geschikt voor de beginnende sporter zonder enige hardloopervaring maar ook voor hardlopers die bijv. blessuregevoelig of graag meer begeleiding wensen op specifieke onderdelen zoals looptechniek of ademhaling.

Cursus Mindful Run

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen.

Slowrun@Midnight

Lopen in het donker, zonder licht, zonder enige reflectie: hoe is dat? Ervaar de afwezigheid van prikkels aan je zintuigen, de rust in je hoofd, de mystiek tegen het middernachtelijk uur. Onder begeleiding van onze trainers kun je deze unieke manier van hardlopen ervaren. Lopers van alle niveaus kunnen meedoen: we lopen in een zeer rustig tempo (7 km/uur).

100 Dagen Sportrusten

Wil jij fit aan de start verschijnen van een halve of hele marathon zonder die belastende lange duurlopen?Verdiep je dan eens in het 100-dagen Sportrusten programma en laat je begeleiden door de Sportrusten trainers van Loopsportcentrum Houten.

Trainingsweekend

Steeds meer loopgroepen, teams of vriendenclubs gaan op trainingskamp om zich optimaal voor te bereiden op de start van een seizoen of om in vorm te komen voor een bepaald evenement. Een trainingsweekend op een inspirerende locatie vormt de ideale combinatie van inspanning en ontspanning.  

bottom of page