top of page

Training en Coaching

Individuele Trainingsschema's

Van Start to Run tot Jouw Eerste (of Snelste) Marathon

De één traint het liefste 'op gevoel', de ander laat zich graag sturen door een schema. Een schema brengt regelmaat en structuur in een trainingsperiode, en zorgt voor een verantwoorde opbouw en afwisseling van de trainingsarbeid.

Of je nu op het punt staat om eindelijk te beginnen met hardlopen, of dat je de uitdaging aangaat om jouw eerste marathon te lopen.... een schema-op-maat past bij jou.

Fred heeft jarenlange ervaring met het opstellen van individuele trainingsschema's. Via de gebruikelijke sportapps heeft de coach inzicht in de vorderingen. Met evaluaties worden trainingen en planningen voortdurend besproken en desgewenst bijgesteld.

Naast het trainen op basis van een gestructureerd schema kun je behoefte hebben aan regelmatige feedback op basis van analyses van je trainingen. Met Active coaching is permanent gelegenheid voor overleg over je training en elke 4 weken een evaluatiegesprek van max. 30 min. over de voortgang.

Kosten-indicatie:

Intakegesprek (45 min.): € 25

Schema 4 weken > € 40

Schema 16 weken > € 125

Schema halfjaar > € 160

Active coaching 4 weken > € 65

Active coaching 16 weken > € 185

Active coaching halfjaar > € 240

schemabegeleiding
Anker 1

Video-analyse Looptechniek

Videoanalyse: zie jezelf eens lopen!

Veel sporters hebben zichzelf eigenlijk nog nooit ZIEN bewegen of hardlopen! Een professionele video-analyse van je loopstijl, plus techniek oefeningen, werkt blessure-preventief en kan je bovendien sneller maken! Met realtime beelden, slow-motion en frame-by-frame analyse bekijken we jouw manier van hardlopen en zoeken we naar aanpassingen die kunnen bijdragen aan een efficiëntere manier van lopen. Een video-analyse kan behulpzaam zijn voor allerlei sporters: voetballers of hockeyers, tennissers of handballers en natuurlijk voor hardlopers, zowel beginnend als gevorderd.

Kosten-indicatie:

In een 'basic' video-analyse maken we in één sessie de opname (3-zijdig) en krijg je direct feedback.

Video Basic > € 75

 

De 'advanced' video-analyse bestaat uit 2 sessies, met eerst een (korte) training inclusief opname, en later de analyse en feedback plus een aanvullende training met looptechnische oefeningen.

Video Advanced > € 90

videoanalyse
Video-analyse

Personal Training

Personal Training: investeer in jezelf!

 

Fitter worden en blijven, conditie opbouwen en behouden, efficiënt en gedisciplineerd trainen: dat zijn de doelstellingen die we bij veel van onze sporters tegenkomen. Om dit te bereiken is er een keuze uit verschillende sportthema’s. Belangrijk daarbij is dat de programma’s leuk en afwisselend zijn om te doen.

Maak een afspraak met Fred voor een traject van individuele trainingen op basis van jouw wensen en behoeften. We kunnen binnen trainen, en/of buiten, overdag, 's avonds of in het weekend. 

Kosten-indicatie:

1x losse training > € 75

5x training > € 350

10x training > € 650

Cursussen

Mindful Run: Adem in, adem uit!

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen.

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Met Mindful Run word je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Kosten-indicatie:

5 trainingen Mindful Run > € 95

 

Sportrusten

Wil jij fit aan de start verschijnen van een halve of hele marathon zonder die belastende lange duurlopen? Verdiep je dan eens in het 100-dagen Sportrusten programma en laat je begeleiden door de Sportrusten trainers van Loopsportcentrum Houten. Slim hardlopen doe je door minder kilometers te maken, maar efficiënter te trainen. Rustig ademen doe je met behulp van ademhalingsoefeningen.

Het 100-dagen Sportrusten-pakket bestaat uit:

 • kick-off sessie 90 minuten

 • de 100 dagenkalender

 • cursusboek boek "Ik, hardloper" of "Verademing"

 • het 100 dagen trainingsschema

 • 4x tussentijdse evaluatie 

 

Kostren-indicatie:

Programma Sportrusten > € 185

Bewust hardlopen

Bewust Hardlopen is een manier van hardlopen die minder belastend is en die méér en blijvend loopplezier oplevert. Dit maakt deze cursus uitstekend geschikt voor de beginnende sporter zonder enige hardloopervaring maar ook voor hardlopers die bijv. blessuregevoelig of graag meer begeleiding wensen op specifieke onderdelen zoals looptechniek of ademhaling.

De Cursus Bewust Hardlopen bestaat uit:

 • 5 sessies van 90 minuten, theorie én praktijk in één les.

 • 2 video-analyses, aan begin en eind van de cursus

 • Cursusboek Bewust Hardlopen

Kosten-indicatie:

Cursus Bewust Hardlopen > € 195

Deze cursussen worden twee keer per jaar georganiseerd in kleine groepen van maximaal 5 personen. Wil je deelnemen? Neem contact op voor meer informatie over de data.

Sportrusten

Bezoekadres

Kruisboog 4

3994 AE Houten​

Telefoon

Email

Social media

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Youtube
bottom of page